De Gitaarsalon Roadshow brengt het publiek in aanraking met de vele gezichten van het geliefde instrument, de gitaar. Een indrukwekkende verzameling aan instrumenten van allerlei soorten en maten in een naadloze stroom van verschillende bezettingen (solo, duo, trio tot compleet ensemble) verwent het oor met een enorme klankrijkdom.


Programma’s Gitaarsalon Roadshow:

‘Night and Day’ is het nieuwe programma van de Gitaarsalon Roadshow dat het publiek meeneemt op een muzikale dagreis. De eerste heflt bevat zonnige muziek uit de Amerika’s, het mediterraan gebied en Spanje. In de tweede helft, als de zon ondergaat en de wereld de nacht inkeert, horen we klanken van schemeringen en dromen, muziek uit de ‘film noir’ en tot slotte zinderende ‘hot-club’ en tango muziek uit de zwoele night-club.

‘Salon de Guitare’
Ontdek de kleurrijke en zeer gevarieerde muziek van Frankrijk. Dans muziek uit de Renaissance, werken van geliefde klassieke componisten zoals Debussy, Saint-Saëns en Fauré aangevuld met chansons en ‘hot-club’ muziek uit de salon’s van Parijs.

‘Guitar Landscapes’
Oorstrelende muziek geïnspireerd door de natuur, vol fantasie en innerlijke rust. Nostalgische ‘Celtic’ muziek van de Britse eilanden, meditatieve minimal music van het weidse Noord-Amerika tot en met de verklanking van tropische regenbuien in Cuba en Australë.

‘Over de Grens’
De Gitaarsalon Roadshow brengt het publiek in aanraking met de vele gezichten van dit meest populaire instrument. De gitaar, van oorsprong het instrument van de arme, geniet juist van een enorme klankrijkdom. Met het instrument dat zo veel verschillende muziekstijlen en culturen met elkaar verbindt, nodigt de Gitaarsalon Roadshow het publiek uit om verder te kijken dan hun eigen grenzen. Veelzijdig, natuurlijk veel muziek, altijd met een verhaal erachter. Een avond vol ontroering, plezier, en bovenal genieten!