Rosa van Ginneke

Rosa ontdekt op jonge leeftijd haar liefde voor muziek door de pianolessen van de Bulgaarse concertpianiste Marietta Petkova. Op haar vijftiende verruilt Rosa de piano echter voor de klassieke gitaar, en volgt daarop lessen bij Peter Constant.
Na een jaar vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam verhuist Rosa naar Maastricht om bij Carlo Marchione en Roman Krejčí de studie voort te zetten. Met Roman start ze een gitaarduo waar ze tot op heden actief mee is.

Rosa speelt sinds 2005 in het Nederlands Jeugd Gitaarorkest en heeft daarmee vele concerten in binnen- en buitenland gegeven met bekende gastdirigenten en solisten zoals Helmut Oesterreich en Pepe Romero.

In 2012 studeerde Rosa af aan het conservatorium van Maastricht. Met Amsterdam weer als uitvalbasis is Rosa tegenwoordig veel  ‘on the road’ om lessen en optredens te verzorgen. Ze geeft les in Almere voor Stichting Gitaarorkest Nederland en in Amsterdam op BSO de Groeivilla. Daarnaast maakt ze sinds 2014 deel uit van de Gitaarsalon Roadshow.

Z.O.O. Guitar Duo

… verdient al ruim 20 jaar de reputatie als een vooraanstaand internationaal gitaarduo.
Bekend om hun innovatieve programma’s en naadloos ensemblespel, Z.o.o. guitar duo combineert de virtuoze talenten van Australiër Peter Constant en de Nederlandse Marion Schaap. Beiden behaalden de ‘Master of Music’ aan Yale University, en waren vervolgens hoofdvakdocenten gitaar aan Melbourne University in Australië. Al 16 jaar in Nederland woonachtig, verscheen het duo op talloze Nederlandse en internationale podia, bijvoorbeeld het Grachtenfestival, Peter de Grote festival, Jazz- und Klassiktage Tübingen, Staunton Music Festival, International Guitar Festival of Great Britain, Darwin International Guitar Festival en het Concertgebouw te Amsterdam.

Het duo ‘Z.o.o.’ speelde samen met ondermeer gitarist Izhar Elias, het Groningen Gitaarduo, pianist Eddy Janning (Erard ensemble), celliste Olga Lubotsky. Peter en Marion verrijken het repertoire met veel eigen arrangementen, en hun spel heeft tientallen componisten geïnspireerd om muziek voor gitaarduo te schrijven. Peter en Marion hebben zo’n 15 CD’s uitgebracht, waaronder onlangs een unieke opname van de complete 2-stemmige Inventies van J.S. Bach.

Z.o.o. guitar duo bespeelt ‘new-generation’ instrumenten, waaronder een complete ‘familie’ van grote -en kleine gitaren met een bijzonder rijk klankpalet.

Naast het duo ‘Z.o.o.’, zijn Peter en Marion bekend als inspirerende pedagogen en ambassadeurs voor de klassieke gitaar. Ze verzorgen de artistieke leiding van Stichting Gitaarorkest Nederland, en daarbij projecten met zowel het Nederlands- als het Europees Jeugd Gitaar Orkesten. In 2011 gaven Peter en Marion leiding aan maar liefst duizend gitaristen in het Olympisch Stadion van Berlijn, tijdens het World Culture Festival.

“…volmaakt samenspel en precisie zoals zelden gehoord….Het is lang geleden dat ik een duo heb gehoord dat zo veel techniek in huis heeft en zich toch zo muzikaal uitdrukt. Uitstekend!” – Classical Guitar Magazine (Engeland)

www.zooguitarduo.com
http://www.youtube.com/user/zooduo

Frank Lamm

Gepassioneerd docent, drijvende kracht achter Gitaarsalon Loon op Zand en gitarist in hart en nieren.
Frank studeerde bij Hein Sanderink  aan het Brabants Conservatorium waar hij in 1996 met lof afstudeert als Docerend Musicus. In 1998 sluit hij zijn studie af met het diploma tot Uitvoerend Musicus.

Van 1995 tot 2010 treedt Frank op met Duolisme Gitaarduo (met gitarist Peter Thissen) en geeft vele concerten binnen en buiten Europa. Het duo vezorgt masterclasses aan het conservatorium van Glasgow en speelt o.a. op het vermaarde Iserlohn Guitar Symposium in Duitsland.

Met Duolisme Gitaarduo heeft Frank  4 cd’s  uitgebracht; La Guitarra Poética (2000), Ornamenten (2004), Retratos (2004) Dreams, Rest and Motion (2008): een album met Latijns – Amerikaanse muziek en een compositie opgedragen aan Duolisme Gitaarduo door de Engelse componist Gary Ryan.

Als solist brengt Frank twee cd’s uit: Garoeda (2011) en Pärt II (2014)

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend gitarist heeft Frank zijn eigen Gitaar Praktijk in Loon op Zand en geeft les aan het Centrum voor de Kunsten de Aleph in Drunen.

www.franklamm.nl
www.gitaarsalonloonopzand.nl

Anneloes van Hout

studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, en behaalde daar de diploma’s voor docerend- en uitvoerend musicus. Anneloes’ passie is kamermuziek, ze is actief in verschillende ensembles waaronder het fluit-gitaar duo met dwarsfluitiste Femke van Leeuwen.

Anneloes heeft een grote voorliefde voor gitaarensembles en orkesten, en heeft gespeeld in het Nederlands, Europees en Zwitsers Jeugd Gitaarensemble en het  Nürtingen Festival Guitar Orchestra. Deze orkesten boden de mogelijkheid om samen te werken met inspirerende gitaristen en dirigenten zoals Leo Brouwer, Roland Dyens, Jens Stibal, Peter Constant, Pepe Romero en Stephen Dodgson.

Onder leiding van Reinbert de Leeuw speelde Anneloes in de concertante uitvoering van Louis Andriessen’s “Writing to Vermeer”

Anneloes was laureaat van o.a. Interprovinciaal Muziekconcours, Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland, en International Guitar Festival Zwolle.

Als gepassioneerd docent geeft Anneloes les in haar praktijk te Waalre. In de lessen staat de klassieke gitaar centraal en krijgt samenspel speciale aandacht. In samenwerking met Stichting Gitaarorkest Nederland organiseert Anneloes bijzondere educatieve gitaarorkestprojecten.

www.anneloesvanhout.nl
www.gitaarvanhout.nl

Erik Westerhof

Erik Westerhof studeerde klassiek gitaar bij Willem van Lier aan het Stedelijk Conservatorium Groningen en behaalde in 1983 het einddiploma Uitvoerend Musicus.

Vervolgens studeerde hij bij Oscar Ghiglia aan de Academia Musicale Chigiana te Siena (Italië). Tijdens zijn studie vormde hij samen met Remco de Haan het Groningen Guitar Duo. Er zijn 11 cd’s van het duo verschenen. In 2009 vormde het Groningen Guitar Duo samen met het Z.o.o. guitar duo het Duelling Duos Guitar Quartet.

Sinds 1999 is hij dirigent van het door hem opgerichte Noord Nederlands Gitaarensemble en sinds 2011 van het eveneens door hem opgerichte Noord NL Jeugd Gitaarensemble.

Erik Westerhof heeft als hoofdvakdocent klassiek gitaar lesgegeven aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft zijn eigen gitaarschool en is als docent klassiek gitaar werkzaam bij het Kunstencentrum Atrium Sneek. Daarnaast maakt hij sinds 2016 deel uit van de Gitaarsalon Roadshow.

Pieter Nanne Groot

Pieter Nanne is als voorzitter, programmeur en bewaker van de doelstelling van Stichting de Gitaarsalon nauw betrokken bij  de vormgeving van dit Platform voor de gitaar. Een gitarist in hart en nieren die door zijn veelzijdigheid de verschillende stijlkenmerken prachtig weet te combineren tot een taal die hem eigen is.

www.gitaarsalon.nl